Welkom op mijn duikpagina's!!!

 

Deze duikpagina's heb ik gemaakt om ook mijn andere hobby, het DUIKEN, een plekje te geven op internet.
Sinds najaar 2004 ben ik in contact gekomen met deze geweldige sport, al is het voor mij echt ontspanning.
Sinds 2 jaar ben ik bezig met onderwaterfotografie, een bezigheid die het duiken nog specialer maakt omdat je de herinneringen van het duiken op deze mannier bewaart.
Ik maak gebruik van een Panasonic Lumix FX35. Een camera met een groothoeklens en een onderwaterstand. Gecombineerd met een onderwaterhuis geeft het de resultaten die op de volgende pagina's getoond worden. Het zijn en blijven amateur opnamen, ik vind het toch de moeite waard ze hier te tonen.

Duiken als hobby

zeeschildpad

Mijn duiken is in 2004 begonnen in Hurghada Egypte Rode Zee. Een locatie waar de temperatuur en het zicht eigenlijk altijd goed is.
Ik stelde voor mijzelf de eis dat ik de theoretische uitleg in de Nederlandse taal zou krijgen zodat er geen problemen konden ontstaan over het begrijpen van de leerstof.
Ik kwam uiteindelijk terecht bij Easy Divers. Daar was een Nederlandse instructrice wie mij de eerste lessen gaf voor PADI Open Water.
Tijdens de eerste duik in de zee, kreeg ik een ontmoeting met een zeeschildpad. Ik wist hierna zeker dat DUIKEN mijn nieuwe hobby werd.